Termeni si Conditii

  1. Elemente definitorii
   Urmatorii termeni vor insemna:
   Cumparator: orice persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda si care este utilizator inregistrat al site-ului www.bio-house.ro.
   Vanzator: Bio House Concept SRL, cu sediul in str Drumul Fermei 123, Popesti Leordeni, Ilfov, numar de inregistrare la Registrul Comertului J23/2453/2016, CUI RO36199894, Capital Social 200 lei, cont RO43BTRLRONCRT0500625001, Banca Transilvania.
   Produse si Servicii – orice produs si serviciu mentionat in comanda care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator, Cumparatorului.
   Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa achite contravaloarea acestora.
   Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.
  2.  Documente contractuale
   Site-ul www.bio-house.ro, denumit in continuare Bio-House, este proprietatea Bio House Concept SRL , cu sediul in str Drumul Fermei 123, Popesti Leordeni, Ilfov, numar de inregistrare la Registrul Comertului J23/2453/2016, CUI RO36199894.
   Utilizarea site-ului bio-house.ro de catre Cumparator, respectiv inregistrarea unei comenzi electronice, implica acceptarea de catre acesta a termenilor si conditiilor de mai jos, precum si a acceptarii utilizarii adresei de posta electronica (e-mail) ca mod de comunicare scrisa la distanta.
   Confirmarea Comenzii de catre Vanzator implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator (nu este necesara confirmarea primirii din partea Cumparatorului). Contractul intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator iar termenii si conditiile prezentate in aceasta pagina („Termeni si conditii”) stau la baza acestuia.
   Recomandam citirea cu atentie a paginii „Termeni si conditii”.
   Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare prealabila, ultima versiune putand fi gasita accesand aceasta pagina, numita „Termeni si conditii”.
   Comunicarea cu magazinul se poate face prin utilizarea datelor si modalitatilor de contact furnizate in sectiunea „Contact”.3. Dreptul de proprietate intelectuala
   Intregul continut al sitului bio-house.ro – imagini, texte, elemente grafice, scripturi, programe, baze de date etc – este proprietatea Bio House Concept SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al Bio House Concept SRL a oricarui element prezentat mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.
   www.bio-house.ro garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei Bio House Concept SRL fara acordul prealabil scris al acesteia.
   www.bio-house.ro  este marca inregistrata in proprietatea Bio House Concept SRL.
   In cazul in care prin continutul sau site-ul bio-house.ro incalca drepturi de proprietate intelectuala ne cerem scuze si va rugam sa ne contactati la adresa: contact@bio-house.ro pentru remedierea situatiei.4. Produsele si serviciile oferite de Bio House Concept SRL pe www.bio-house.ro
   Produsele comercializate prin intermediul bio-house.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului, in perfecta stare si in termenul de garantie oferit de producatori si furnizori iar in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala conform legislatiei in vigoare. Calitatea produselor este garantata de catre producatori si/sau furnizorii acestora. Gramajul si dimensiunile pot avea o mica variatie fata de descrierea de pe ambalaj sau de pe site, variatie care se afla in limitele de toleranta acceptata de lege. Exactitatea acestor caracteristici ale produselor cade in sarcina producatorului care a afisat pe ambalaj respectivele informatii.
   Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv bio-house isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a unui furnizor de produs.
   Bio-house isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Ne rezervam dreptul de refuza colaborarea cu clientii ce au un comportament neadecvat sau limbaj necivilizat (agresiv) sau cu clientii care au comenzi livrate refuzate, din motive neintemeiate.
   Preturile prezentate sunt in lei (RON), includ TVA (5 % sau 19%) si nu includ costurile de livrare si de ramburs. Pretul primit in momentul confirmarii ferme a comenzii prin email sau telefonic, va fi acelasi cu pretul de achizitie tiparit pe factura.
   In ciuda eforturilor noastre pot exista produse afisate pe site cu pret gresit, stabilit in mod eronat de catre aplicatia noastra informatica. In aceste conditii, intotdeauna se considera pret final cel acceptat de catre client client in cadrul discutiilor purtate cu consultantii de vanzari Bio House Concept SRL.
   Nu exista valoarea minima necesara pentru lansarea unei comenzi.
   Vanzatorul nu ofera nici o garantie, nici implicit, nici in mod expres, in ceea ce priveste, dar fara limitare la, informatiile prezentate pentru produsele oferite spre vanzare precum si pentru potrivirea produselor pentru un anumit scop. Cumparatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea bunurilor si serviciilor oferite se face pe propriul risc.
   Continutul Bio-House (texte, descrieri ale produselor, ingrediente, imagini, simboluri) este alcatuit colaborand si cu reprezentantii producatorilor si furnizorilor. Din acest motiv, Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile si ingredientele produselor afisate in site-ul Bio-House. Cu toate ca Vanzatorul face eforturi pentru a actualiza informatia prezentata este posibil ca aceasta sa nu fie corespunzatoare ultimei variante de produs existente. Daca constatati unele inadvertente, va rugam sa ne anuntati pe adresa contact@bio-house.ro si vom actualiza informatia in cel mai scurt timp posibil.

  Declaratie de conformitate: produsele comercializate sunt sigure pentru consumul uman, fara ingrediente daunatoare sau radioactive, si respecta standardele de calitate si sanatate valabile in UE si Romania, precum si standardele de agricultura ecologica in vigoare. Toate produsele sunt manufacturate folosind tehnologii si respectand standardele valabile in UE si in Romania.

  1. Plata comenzii
   Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. Plata produselor comandate de pe site-ul bio-house.ro conform acestor „Termeni si conditii” se poate efectua la momentul livrarii produselor (ramburs) sau in avans prin OP. In cazul platilor in avans livrarea se va efectua numai dupa intrarea banilor in contul Vanzatorului. Dovada platii trebuie trimisa la Bio-House la email: contact@bio-house.ro
  2. Livrarea comenzii
   Bio-House isi rezerva dreptul de a efectua confirmarea telefonica a comenzi inainte de onorarea acesteia.
   Livrarea produselor comandate se va face doar in Romania, prin curier intern sau extern (Fan Courier sau Sameday), de luni pana vineri, cu exceptia zilelor de sarbatoare legala, in termen de maxim 48 de ore in Bucuresti si 2 – 4 zile in restul localitatilor din Romania. Livrarea produselor se va face la domiciliul, sediul sau adresa indicata de client.
   Costurile de punere la dispozitie sunt urmatoarele:

  BUCURESTI:
  20 lei pentru o valoare a comenzii mai mica de 150 lei (TVA inclus)
  – GRATUIT pentru o valoare a comenzii mai mare de 150 RON (TVA inclus)
  7. Transferul proprietatii
  Transferul proprietatii asupra Produselor si Serviciilor se realizeaza in momentul livrarii (presupune semnarea de primire a documentului de transport furnizat de catre curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului) si a achitarii contravalorii Comenzii – daca este cazul. In cazul livrarii prin curier acesta nu este autorizat sa permita deschiderea coletului inainte de semnarea de primire si de achitarea contravalorii Comenzii (daca este cazul).

  1. Dreptul de retragere
   Conform OUG 34/2014 si, cu excepţia cazurilor prevazute la art. 3, aliniatul 3 punctul i), art. 16, aliniatul d) si e) din OUG 34/2014, aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice. Perioada de retragere expira dupa 14 zile incepand:

  – de la ziua la care intrati dv. sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor (in cazul unui contract de vanzare)

  sau

  – de la ziua la care intrati dv. sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dv., in posesia fizica a ultimului produs (in cazul unui contract privind bunuri multiple comandate de consumator printr-o singura comanda si livrate separat)

  sau

  – de la ziua la care intrati dv. sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dv., in posesia fizica a ultimului lot sau a ultimei piese (in cazul unui contract privind livrarea unui produs constand din mai multe loturi sau parti)

  sau

  – de la ziua la care intrati, dv. sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dv., in posesia fizica a primului produs (in cazul unui contract pentru livrarea periodica de produse pe o perioada de timp determinata)

  Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin e-mail. In acest scop, puteti folosi modelul de retragere de mai jos; folosirea lui nu este insa obligatorie.

  Model formular de retragere:
  –Catre [aici se introduce numele, adresa postala si, daca este cazul, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale Vanzatorului]:
  – Va informez/Va informam (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastra (*) din contractul referitor la vânzarea urmatoarelor produse:
  – Comandate la data (*) / primite la data (*)
  – Numele consumatorului (consumatorilor)
  – Adresa consumatorului (consumatorilor)
  – Semnatura consumatorului (consumatorilor) (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hârtie)
  – Data ( )
  (*A se elimina menţiunea inutila, dupa caz).

  Prezentul formular de retragere se trimite pe email la contact@bio-house.ro, completat doar daca doriti sa va retrageti din contract.

  Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

  Consecintele retragerii

  Daca va retrageti, vom rambursa suma pe care am primit-o de la dv., mai putin costurile livrarii (va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor), fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

  Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

  Expediati produsele impreuna cu copia facturii, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maxim 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

  Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor..

  Produsele cumparate de pe bio-house.ro pot fi refuzate doar daca acestea nu corespund calitativ si cantitativ cu comanda initiata de Cumparator.
  Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Bio House Concept SRL fata de orice Cumparator in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de Bio House Concept SRL de la acest Cumparator.

  1. Promotii si concursuri
   Bio House Concept SRL stabileste regulamentele pentru promotiile si concursurile pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor Cumparatorilor numai prin intermediul bio-house.ro. De aceste promotii beneficiaza doar comenzile care respecta intocmai regulile afisate pe site si care sunt inregistrate de catre Vanzator in perioada de timp specificata in regulament in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Deoarece nu putem garanta disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie aceasta se poate intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.
  1. Comentariile utilizatorilor pe Bio-House.ro

  Utilizatorii sitului bio-house.ro pot face comentarii la adresa produselor oferite spre vanzare, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila (comentariile trebuie sa nu aiba continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care incalca dreptul de proprietate intelectuala sau viata privata a altor persoane, sa nu contina contine virusi sau orice alta forma de spam).

  Bio House Concept SRL nu va purta responsabilitatea si nici nu va fi putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicari electronice, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site. In cazul in care utilizatorul trimite alte informatii decat cele legate strict de procesul de achizitionare a produselor de pe site, se considera ca utilizatorul confera Bio House Concept SRL dreptul gratuit, neexclusiv, nelimitat, irevocabil si retransmisibil de a folosi, adapta, modifica, reproduce, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice mijloace media aceasta informatie.

  1. Limitari de responsabilitate
   Site-ul www.bio-house.ro este gazduit de serverele unei terte firme. Vanzatorul nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand, dar nelimitandu-se la, modificari ale site-ului, ale setarilor sau ale scripturilor. Vanzatorul nu va putea fi facut raspunzator pentru erorile aparute datorita utilizarii anumitor browsere pentru vizitarea www.bio-house.ro. Vanzatorul nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul bio-house.ro si nu poate fi facut responsabil de orice tip de relatie/tranzactie/colaborare/etc. care se stabileste intre Dvs. si acestea. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.
   Informatiile prezentate pe site sunt pentru uz personal si pot fi reproduse prin tiparire doar in acest scop. Informatiile nu pot fi reproduse, distribuite sau incorporate intr-un alt document sau material fara permisiunea scrisa a autorilor lor.
   Vanzatorul nu va putea fi facut raspunzator pentru orice fel de prejudiciu ce ar putea rezulta din folosirea informatiei prezentate pe site, din lipsa acesteia, de orice tip de erori sau omisiuni care pot conduce la orice fel de pierderi. Cumparatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea bunurilor si serviciilor oferite se face pe propriul risc.
  2. Abonarea si dezabonarea la newsletter
   Abonarea si dezabonarea la newsletterul bio-house a Cumparatorilor este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Prin inregistrarea ca utilizator al bio-house se considera acceptata cererea de primire de comunicari comerciale la adresa de email furnizata la inregistrare. Va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui email.
   Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului ca si folosirea site-ului (conditii prevazute de prezentul document). In cazul in care nu s-a modificat nici structura, nici continutul mesajelor primite de catre abonat acestea pot fi retransmise si altor persoane, pe raspunderea lor. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului Bio-House mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului document. In acest context, Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.
   Daca exista orice fel de motive pentru a crede ca un abonat nu respecta prevederile prezentului document atunci Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul acestuia la newsletter.
  3. Politica de confidentialitate
   Prin acceptarea „Termenilor si conditiilor” prezente, participantul isi exprima consimtamantul expres pentru inscrierea datelor cu caracter personal in baza de date a companiei Bio House Concept SRL (furnizarea CNP-ului nu este obligatorie), precum si pentru prelucrarea acestor date in scopul acordarii de beneficii conform politicii Bio House Concept SRL, pentru tratarea comenzilor on-line, in scopuri statistice, pentru actiuni de marketing direct, inclusiv pentru a primi materiale informative de la de la Bio House Concept SRL, atat prin mijloace tiparite cat si prin mijloace electronice (email). Bio House Concept SRL nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Prelucrarea datelor cu caracter personal se va face de catre compania Bio House Concept SRL in conformitate cu dispozitiile Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, notificarea prelucrarii acestor date fiind inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 17812/2010 la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

  Bio House Concept SRL se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct si companiilor de curierat. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

  Conform Legii 677/2001 Cumparatorul are urmatoarele DREPTURI:

  1. Dreptul la informare.
   2. Dreptul de acces la date; dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care ii privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta.
   3. Dreptul de interventie asupra datelor; de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit:
   a) rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma Legii 677/2001, in special a datelor incomplete sau inexacte;
   b) transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma Legii 677/2001.
   4. Dreptul de opozitie; dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care ii vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.
   5. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale.
   6. Dreptul de a se adresa justitiei.

  In vederea exercitarii drepturilor prevazute la alin. 2, 3 si 4 persoana vizata va inainta catre Bio House Concept SRL prin posta la adresa Str Drumul Fermei, Nr. 123, Popesti Leordeni, Ilfov  sau la email contact@bio-house.ro o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal. Operatorul este obligat sa comunice persoanei vizate masurile luate in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului cu privire la modalitatea de comunicare.

  Vanzatorul nu poate fi facut responsabil pentru pierderile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator in nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de Bio-House.ro in scopul precizat in prezentul document.
  Datorita faptului ca datele cu caracter personal stocate de sistemul Bio-House.ro sunt transmise pe cale electronica, Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare.

  1. Politica de utilizare a Cookie-urilor

  Atunci cand vizitati situl nostru bio-house.ro se pot seta module cookie in browserul dvs. web. Un modul cookie este o cantitate redusa de informatii stocata pe un computer in scopul de a identifica browserul in timpul interactiunii de pe site-urile web. Modulele cookie pot fi folosite pentru a stoca elemente cum ar fi identificatorii sau preferintele utilizatorului. Un site web poate seta un modul cookie in browser daca preferintele browser-ului permit acest lucru. Un browser permite unui site web sa acceseze numai modulele cookie setate de acesta, nu si pe cele setate de alte site-uri web.

  Bio-house.ro poate folosi modulele cookie in mai multe scopuri, inclusiv pentru:
  – A va accesa informatiile atunci cand va autentificati pentru a va putea furniza un continut personalizat.
  – A pastra informatii atat in forme identificabile, cat si anonime.
  – A sustine masurile de securitate, cum ar fi cererea de re-autentificare dupa scurgerea unui anumit interval de timp.

  1. Coduri de conduita

  bio-house.ro respecta prevederile Legii nr. 363/2007 din 21/12/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor.
  bio-house.ro este un operator ecologic certificat de catre Ecoinspect SRL in conformitate cu Regulamentul (CE) Nr. 834/2007 si Regulile de Implementare. De asemenea, bio-house.ro respecta criteriile de preselectie GPeC si a aderat la standardele Trusted.ro.

  1. Dispozitii finale
   Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii cauzate de produsele si serviciile comercializate pe bio-house.ro si care nu sunt deja tratate de nici un articol din prezentul document, se vor solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor de catre Cumparator. Pentru orice problema care nu a fost rezolvata prin email sau cu persoana care discutati, puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu dl. Puenaru Stefan, contact@bio-house.ro sau telefonic la numarul 0758.474747.
   In cazul in care acest lucru nu este posibil litigiile vor fi solutionate de catre instantele judecatoresti competente din Bucuresti.
   Fiind de acord cu aceasta forma a „Termenilor si conditiilor” de utilizate a sitului bio-house.ro Cumparatorul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.
   Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Vanzator fata de orice Cumparator este valoarea sumei incasate de catre Vanzator de la acesta.