7 difernte pe care trebuie sa le stii intre ciocolata RAW si ciocolata neagra

7 difernte pe care trebuie sa le stii intre ciocolata RAW si ciocolata neagra

Sunt sigură că nu există persoană (dacă există, este una la 1 milion) care nu iubește ciocolata. Dacă te afli și tu printre marii iubitori de ciocolată, cel mai probabil te-ai întrebat care este mai bună, cea raw sau cea neagră? Deși ambele sunt două metode minunate de a oferi organismului tău antioxidanți și minerale precum fier și magneziu, astăzi îți voi prezenta 7 diferențe specifice care te vor învăța cum să te raportezi la cele două tipuri de ciocolată.

ENZIME
Una dintre principalele diferențe este că ciocolata raw conține enzime vii care se păstrează chiar și în urma procesării. Majoritatea ciocolatei raw este presată la rece și o găsim sub formă de tablete, unt de cacao sau pudră de cacao. Indiferent de formă, toate sunt bogate în enzime vii care ajută buna funcționare a digestiei și totodată crește nivelul de absorbție a numeroaselor vitamine și minerale. Pe de altă parte, ciocolata neagră este procesată, deci aceste enzime sunt automat eliminate.

ZAHĂR
O diferență semnificativă între ciocolata raw și cea neagră, este că majoritatea ciocolatelor negre de pe piață au în compoziție un mare adaos de zahăr, cu excepția cazului în care cumpărați tablete 100% neîndulcite care conțin într-adevăr 100% cacao. Cu toate acestea, există unele branduri de ciocolată raw care adaugă îndulcitori naturali, însă niciunul nu adaugă zahăr rafinat care este folosit în ciocolata neagră. Cu siguranță zahărul este ceva de evitat atunci când îți dorești să cumperi o ciocolată bună. Știu că probabil ar dura ceva timp să te obișnuiești cu ciocolată în stare pură, fără dulceața specifică, însă aceasta te va ajuta să îți menții greutatea și totodată îți va tăia pofta de mâncare.

LAPTE
O altă diferență în ceea ce privește ingredientele, este că ciocolata raw nu are adăugat niciun tip de lapte în compoziția sa. Deși multe branduri de ciocolată neagră nu adaugă lapte propriu-zis, majoritatea folosesc un anumit tip de emulsificator, fie din lecitină de soia, lapte de nucă de cocos, fie dintr-un anumit tip de ulei. În schimb, ciocolata neagră raw nu are lapte adăugat, deși există unele soiuri care pot conține ulei de cacao brut sau unt de cacao raw pentru a obține o textură cremoasă fără a folosi lactate.

MICOTOXINE
Probabil nu ai auzit până acum acest cuvânt, însă ar trebui să te familiarizezi cu el. Micotoxinele sunt un tip de ciupercă pe care le găsești pe alimentele care fermentează, precum ciupercile, cafeaua, arahidele și caju. Ghici unde le mai găsești?! În ciocolata neagră! Ei bine, ciocolata raw „suferă” o metodă specială de prelucrare care împiedică producția de micotoxine, deoarece boabele de cacao sunt recoltate imediat și transformate în ciocolată raw pentru a se păstra cât mai bine fără a fi necesară preîncălzirea. Ciocolata neagră poate folosi boabe de cacao care au rămas la soare mai mult timp, fermentând, dezvoltând aroma și permițând micotoxinelor să crească.

Micotoxinele sunt legate de funcționarea slabă a imunității, creșterea candidei, pofta de zahăr și alergiile alimentare. De asemenea, ele sunt predispuse la dezvoltarea mucegaiului și conțin proprietăți toxice, de aceea e bine să fie evitate cât se poate de mult. Bineînțeles că o bucățică de ciocolată neagră ocazional nu te va ucide, însă dacă ești preocpat de acest lucru, cel mai bine este să cumperi ciocolată raw.

GUST
Din fericire, nu există diferențe extrem de mari între ciocolata negră și cea raw în ceea ce privește gustul. Cu toate acestea, am putea specifica câteva care oferă credit ciocolatei raw. Prima, se referă la prospețimea pe care o vei simți mai proeminentă la ciocolata raw. Bineînțeles, dacă ești obișnuit cu ciocolata normală, foarte îndulcită, deosebirile ți se vor părea enorme între cele două. Mai există o diferență legată de pudra de cacao încălzită și cea brută. Pudra de cacao normală este puțin mai bogată în aromă, dar mică în antioxidanți și grăsimi sănătoase în comparație cu pudra de cacao raw, care într-adevăr este mai amar, dar are un gust foarte puternic. De asemenea, are aproape dublul conținutului de antioxidanți și minerale în comparație cu pudra de cacao neagră.

MINERALE
Știai că ciocolata raw este numărul 1 printre alimente, în ceea ce privește raportul de magneziu, crom, fier și zinc per porție? Este incredibil! De asemenea, este alimentul cu cel mai mare conținut de antioxidant la nivel global. O veste bună pentru doamne. Ne putem lua la revedere de la semnele de îmbătrănire, nu? Cel puțin îmi place să cred asta. Cacaoa raw este bogată și în sulf, un mineral perfect pentru frumusețe, deoarece luptă împotriva acneei, îmbătrânirii, pielii uscate, a toxicității sau a ridurilor. Totodată, ajută pielea ta să strălucească din interior.

Formele preîncălzite de ciocolată conțin mai puține minerale (magneziu și fier) decât ciocolata raw. Magneziul ajută la recuperarea musculară, combate stresul și tensiunea și totodată te ajută să dormi mai bine. Pe de altă parte, cromul este o vitamina B care luptă împotriva poftei de zahăr, îți poate crește metabolismul și totodată te poate ajută să îți menții greutatea.

ORIGINEA
Majoritatea ciocolatei raw provine din boabele de cacao de cea mai bună calitate, cunoscute sub numele de Criollo Arriba, reprezentând doar 1% din întreaga producție de cacao din lume. În mod cert, ar trebui să cauți această calitate atunci când vrei să cumperi o ciocolată raw excelentă. Asigură-te că știi de unde provine ciocolata înainte de a o cumpăra. În afară de toate aceste diferențe, e bine să știi că ciocolata raw nu conține cofeină, în timp ce ciocolata neagră are puțină cofeină în compoziție.

Indiferent de ce vei alege, asigură-te că eviți zahărul și laptele adăugat pentru o ciocolată cât mai sănătoasă și totodată asigură-te că știi de unde provine cacaoa.

Sursă:http://rawyal.ro/

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *